Венецианска Мазилка

Напоследък венецианската мазилка се използва все по-често в домовете благодарение на стила, който добавят в стаята ви. С напредването на технологичните постижения свързани с мазилките и устойчивостта която предлагат, комбинирана с красивия вид и дизайн след нанасянето и на стените се стига до заключението, че венецианска мазилка се търси все по-често. Това се дължи на лъскавия и мраморен ефект, който създава самата мазилка. Друга причина за направата на венецианска мазилка е добавянето на характер към скучните стени. Плюса е, че материала се намира лесно и може да бъде закупен в близкия до вас магазин.

В момента има търсене както на драскана мазилка, така и на венецианска мазилка. Препоръчва се нанасянето на тънък слой мазилка върху стената. Така се намаля дебелината на самата стена. Когато се поставят на тънки и прозрачни слоеве и се смесят с дневната светлина, се пресъздава един изглед на движение на самата стена. Крайния резултат е придаване на усещане за топлина, спокойствие и лекота в стаята.

Как се прави венецианска мазилка?

На първо място е важно да защитите пода. Добавянето на подходяща защитна настилка ще ви спести доста време, и след като приключите ще имате чист под. За начало трябва да разполагате с шкурка 100, 400 и 600, мистрия и добре подготвена смес в кофа за боя. Да не забравим и най-важния елемент – мазилката. Започва се с оформяне на ъглите с помощта на шкурката с цел намаляване на ръбовете по време на нанасяне. Нанесете малко от мазилката върху мистрията и започнете бавно и постепенно нанасяне върху стената, като започнете от горния край. При нанасянето е важно да започнете с тънък слой. Изпълнете този процес до пълното нанасяне върху стената. По време на нанасянето изчиствайте мистрията за да не остават сухи следи от венецианска мазилка по нея. Изчакайте около 4-5 часа и нанесете втори слой. Запълнете дупките и загладете стената с помощта на мистрията.

Изберете нас
Ако в момента търсите майстори за направата на венецианска мазилка, то вече сте на точното място. Изпратете ни имейл със запитване или директно се обадете на посочените телефони. Ние ще пристигнем на място и ще направим безплатен оглед и оферта за вас.