Грундиране

Самата процедура грундиране се прави преди да се боядисва, шпаклова или например преди поставяне на тапети. Самия грунд увеличава самото сцепление между шпакловката или боята. За да се направи подобна процедура трябва да се използва валяк. На пазара има грунд на различни фирми. В повечето случай той е розов на цвят. Полагането на грунд преди шпакловане е задължително. Така ще се увеличи самото сцепление и ще сте сигурни, че шпакловката ще стане качествена.

Само грунд не е достатъчен за да стане една шпакловка идеално. Необходима е работа от майстор с опит в шпакловка и боя. Самите процедури от грундиране до боядисване вървят ръка за ръка и един майстор в тази сфера трябва да ги владее до съвършенство. Изисква се доста практика преди да стане идеална една стена. След самото шпакловане трябва стените да бъдат приготвени за боядисване. Това става като се шлайфат на ръка или с машини. Проблема е, че на повечето места трябва да се шлайфа ръчно. Самите ъгли няма как да бъдат шлайфани с машината предназначена за това. Използва се и ръчна лампа за да се видят кривите места и тези, които имат нужда от шлайфане. Минуса на тази процедура е, че при нея има много прах и след това е препоръчетелно да се почисти. След като се приключи преглеждането на всички стени е време за боядисване.

Грундиране на Стени

Това са причините поради които е препоръчително да наемете майстори в тази сфера и за кратко време да имате готови стени. Не е изключено и сами да се опитате да извършите всички тези процедури, но резултата може да не е идеален. Грундиране може да направите и сами, но другите процеси трябва да се извършат от хора с опит. Преди грундиране трябва да се свалят тапетите ако има такива, за да се подготвят стените за работа. Няма как директно върху тапети да се извършат процедурите грундиране, шпакловане и шлайфане.

Това беше кратка информация относно процеса грундиране. Ако искате да се заемем с всички тези процедури може да се свържете с нас. Имаме дълги години опит и можем да сме ви полезни. Предлагаме безплатен оглед.

Грундиране