Идеи за детска стая

идеи за детска стая

Снимка: Pinterest.com

Идеи за детска стая, които да направят детето ви щастливо и същевременно да са практични – са най-удачния вариант за личното детско пространство. Разбира се детската стая и облика й до голяма степен се определят от това, дали едно, две или повече деца я обитават. Освен това в градските апартаменти, в по-голямата им част, пространството е ограничено, затова интериора трябва да е много пестелив и обмислен. Важно е в детската стая да присъства всичко, което е необходимо на детето, за дадената му възраст, за да се чувства то комфортно. Ето и малко практични и атрактивни съвети.

Идеи за детска стая – за да постигнете уют, красота и практичност

Добре е ако към стаята, която е детска, има тераса – да постъпите практично и да я остъклите с PVC или алуминиева дограма. Така, бихте могли да разширите пространството на помещението и да направите чудесен кът за игра или учене, ако терасата е южна и слънчева. Освен това никога до прозореца в детската стая не поставяйте високи мебели, който биха спрели естествената слънчева светлина. Удачно до прозореца е да се постави бюро с етажерки или кът за творчество, ако детето е още малко. Относно мебелите, цвета им, техния дизайн и естествено цвета на детското помещение – добре е да заложите на слънчеви и ярки тонове. Много добра идея са белите мебели за малките пространства, както и светлите розови, сини, неутрални жълти или зелени цветове на стените.

Поставянето на окачен таван в детската стая ще я раздвижи и ще я направи много индивидуална. В средата му, бихте могли да поставите опънат таван с триизмерен фото печат, с любими детски герой или звездно небе, космоса и какво ли още не. Относно дизайна на мебелите, колкото по изчистен и заоблен е , толкова по-добре. Когато залагате на светли и бели мебели, боядисвайте стените в ярък цвят, за да балансирате и обратното. Когато идеи за детска стая са ви необходими за малко дете или бебе, то заложете на успокояващите пастелни тонове (бежово, охра, приглушен син или зелен цвят, дълбоко жълто). Те предразполагат малчуганите към уют и ги карат да се чувстват спокойни.

За по-големите деца дизайна с легло, с повдигащ се механизъм е много практичен. Така всички дрехи, играчки или пък други неща има къде да се съхраняват. Модулите с две легла са практична идея, която спестява пространство, когато детската стая е обитавана от две деца. Над леглото е добре да се поставят рафтове за книги и помагала, а огледалните повърхности ще разширят визуално пространството. Детската стая е света на детето ви и затова трябва да е максимално пригодена към неговите интереси, занимания и да го предразполага към комфорт и уют.

Идеи за детска стая