Интериор за Детска Стая

Как да оформим интериора за детската стая?

Ако си мислите, че обзавеждането на детската стая е лесна работа, то след като се заемете с ремонта ще разберете, че това съвсем не е така. Ние ще ви помогнем и ще ви дадем насоки от къде да започнете за да нямате трудности при ремонта.

Добре е да се спрете на конкретен стил и да започнем работа по ремонта на детската стая.
Важно е първо да имате идея и да знаете какво точно искате да стане след ремонта. Макар, че това не е толкова задължително, все пак ще помогне за стесняване на обхвата за избор на мебели и аксесоари, както и на цвят за стените.

Добре е преди да сте избрали цвета за стаята, да изберете пердетата и завивката на детското легло. Така ще ви бъде по-лесно да изберете после цвета за стените.

Изберете фокусна точка за стаята и вече можете да преминете към избор на обзавеждането.

интериор за детска стая

Снимка: Pinterest.com


От възрастта на детето зависи изборът на правилните мебели. Трябва да се водите от едно правило, независимо на каква възраст е детето. Планирането на интериора на детската стая трябва да бъде подчинено на удобството и практичността. Всичко, което се купува за детската стая, трябва да е лесно за почистване и поддръжка. Знаете, че децата нямат навика да пазят около себе си, а на вас ще се падне честта да чистите. Ако мебелите и аксесоарите, наредени в детската стая, не могат да се чистят лесно, скоро след ремонта, ще се наложи да изхвърлите старите мебели и да купувате нови.

Друго важно нещо, което трябва да имате предвид при обзавеждането на детската стая, е да изберете мебели, които могат да ви служат по-дълго от една година. Децата растат бързо и сменят предпочитанията си по два пъти в годината. Затова купете мебели, които могат да се трансформират лесно или такива, които могат да се използват еднакво добре от малки и по-големи деца.

Ако децата си играят с играчки, съобразете къде да приберете играчките. Осигурете лесно място, за да ги вади детето винаги, когато иска да играе и да се научи да ги прибира, когато е приключило с играта.