ВиК услуги

Използването на ВиК услуги е задължително, ако нямате познания в тази област. Независимо дали имате такива или не, добре е да знаете какво представлява ВиК инсталацията, за да може да изберете правилната фирма, която да свърши работата си. Преди да се започне изграждането на ВиК инсталация, е необходимо предварителен план и подготовка. Закупуват се необходимите материали за тази цел. Има различни видове тръби, които се доуточняват от какъв вид материал да се монтират. В последно време в България все по-често се инсталират тръби от полипропилен или други видове PVC.

Eстествено и логично е спирането на водата при ремонт в самото жилище и при много честите аварии от най-различно естество. За това спирателният кран е задължителен преди да се разпредели водопроводната мрежа в жилището. Със тръби и частите към тях от полипропилен се работи най-лесно, бързо и икономично. Съединителните елементи се свързват посредством специален поялник. На поялника са монтирани втулки, за външния диаметър на тръбата и вътрешния за съединителните елементи. Те едновременно стопяват материала до определен момент – обикновено за около 7-8 секунди и веднага се залепват и съединяват двете повърхнини. Ако не се стопи т.е. не залепнат елементите, с ножици за пластмаса се изрязват наново, а ако е коляно или тетка и какъвто и да е елемент, се подновява с нов.

Ако се допусне стопяване на материала, има опасност да се запуши частично или напълно водопровода в тази част или и на други места. За това трябва много прецизно да се извършват тези процеси.

Тръбите трябва да се изолират със специална изолация, ако са изложени на външни атмосферни условия. През зимата водата ще замръзне, а от преките слънчеви лъчи тръбите ще се повредят.

За най-сигурно ние ви препоръчваме да разгледате http://remonti-lid.com/stroitelni-remonti-ceni и да се обадите на нас да направите запитване да се разберем и да извършим желаната от вас услуга.