Шпакловка

Шпакловане

Шпакловането е процес, които се извършва преди шлайфането и се прави като предпоследна задача, преди боядисването. За да станат вашите стени гладки и красиви е необходимо да бъдат добре шлайфани и шпакловани. Понякога това може да бъде трудна задача ако вашите стени са криви и шпакловането и шлайфането ще отнемат повече време от необходимото. Това води до непредвидени забавяния и удължаване на срока за работа, която е нужна за да станат вашите стени в готов вид.

Ние разполагаме с хора, които са с голям опит в шпакловане и могат да работят за вас. На всеки един обект всичко е различно, стените на едни места могат да бъдат криви и да са трудни за шпакловане, но на други места може всичко да мине лесно и бързо. Всичко е индивидуално и за това правим предварителен оглед на обекта и преценяме какъв ресурс ни е необходим и приблизително колко време ще отнеме процеса на шпакловане.

Шпакловане Цени

Грунд за Шпакловка 4.50 лв/м2
Гипсова Шпакловка с Мрежа 18 лв/м2
Изправяне на Стени с Гипсова Шпакловка 28 лв/м2
Шпакловка с Теракол 14.00 лв/м2
Шпакловка Теракол с Мрежа 18.00 лв/м2

Шлайфане

Вашите стени могат да бъдат шлайфани ръчно или с машина. Като ние предпочитаме ръчното шлайфане, защото така ще се прегледа всичко и ще стане по-гладко и вашите стени ще са в по-красив вид. Шлайфането с машина също е вариант, но там стените трябва да са равни и да няма никакви изкривявания. Неудобно е и да се шлайфа с машина в ъглите, там трябва всичко да се мине на ръка за да може да е гладко и завършено всичко до най-малкия детайл. Минуса на шлайфането е, че при него има много прах особенно ако е ръчно шлайфане. Тогава има доста прах и при него не помагат дори и маски. Шлайфането е процес, който се прави преди боядисването като предпоследна операция за подготовка за боята.

шпакловкаХубаво е когато се шпаклова и шлайфа да сте избрали цвета за вашите стени и просто след като сме готови за боя директно да действаме без да губим време. Избирането на цвят за вашите стени също може да отнеме време. Ако знаете предварително какъв цвят искате да използваме при боядисването ще и по-лесно както на нас, така и на вас. Ние ще спестим време да чакаме за избор на цвят, а вие ще сте доволни от бързо свършената работа и по-бързо ще се радвате на завършен вид на стените.

За актуални цени може да видите раздела ни шпакловане цени и да се ориентирате какви средства ще са ви необходими за цялостно завършване на вашия обект. Като всичко е ориентировъчно и може да бъде преценено на място с точност за шпакловане цени и да се изготви оферта, която ще е специално за вас за това се обадете на телефоните посочени в сайта и при първа възможност ще направим оглед на вашия апартамент, вашата къща или вашия магазин.

Преди да се пристъпи към гипсова шпакловка, необходимо е да се подготвят стените или повърхнините. Със шпатула и маламашка се премахват евентуални неравности – като много ситни камъчета, останали или отронени от остаряла мазилка. Ако по повърхността има нестабилни участъци, които се ронят доста лесно, следва да се почистят до здрава основа и шпакловат със чист гипс. Чистият гипс трябва да се обработва много бързо и разбърква по малко, заради бързото стягане. За да се избегне бързото стягане, в сместа се слага предварително оцет или тапетно лепило. Тази обработка се прави поне два дни преди същинското шпакловане. След като повърхнините или стените са напълно обработени до възможно най-добро заравняване, се пристъпва към шпакловане. Преди да се шпаклова, повърхнините се грундират за по-добро сцепление. За шпакловане се продава готова гипсова смес. На самата опаковка се описва начина на приготвяне на сместа. Сместа се приготвя по следният начин:

шпакловкаВ пластмасова кофа се изсипва гипсовата смес и необходимото количество вода, според описанието на опаковката. Със бормашина, на която се закрепва бъркалка – подходяща за тази цел, се разбърква до получаване на хомогенна смес. Изчаква се около пет минути, след което сместа е готова за шпакловане. Нанася се със маламашка възможно най-равномерно. Маламашката трябва да бъде без остри и назъбени повърхности. Възможно най-права и без кривини. Със мистрия се слага смес по единия край на маламашката.

При шпакловане маламашката трябва да се държи приблизително тридесет до тридесет и пет градуса спрямо стената или както е намерил за добре самият шпакловчик. Маламашката трябва да се почиства винаги по време на работа и при завършване на шпакловането със шпатула или мистрия, защото на маламашката залепват песъчинки или други дребни частици – особено при първа ръка шпакловане. След първа ръка шпакловане се изчаква шпаклованите повърхности напълно да изсъхнат. Преди втора ръка шпакловане, по шпаклованите повърхнини остават следи от маламашката и дори грапавини от дребни песъчинки, които ще пречат за по-нататъшното качествено шпакловане. Затова с много ситна шкурка, а за по-грубите неравности, с шпатула се премахват тези остатъци.

Може и с четка много леко да се напръска с вода и с пердашка да се загладят стените. Отново се изчаква да изсъхнат шпаклованите повърхнини. По същият начин се шпаклова втора и трета ръка. След втора ръка и напълно изсъхнали повърхнини, се минава със много ситна шкурка за евентуални следи от маламашката. Същата процедура се повтаря и след трета ръка шпакловане, до почти гладка повърхност.

За шпакловане са необходими следните инструменти:
Пластмасова кофа, бормашина (достатъчно мощна за тази цел), бъркачка (която се прикрепва към бормашината), маламашка, шпатула, пердашка, четка или малка пръскачка за вода.

3/5 - (2 votes)