Монтаж на гипсокартон

Гипсокартонът се използва за изграждането на фигури, тавани, дори и за вид изолации, шумоизолации, топлоизолации. В днешно време е доста популярно и модерно използването неговото използване. Необходими материали при монтаж на гипсокартон са няколко вида. Това са: метал за закрепване, дюбели, видии, вата (минерална) и няколко вида окачвачи, както и самонарезки. За да се постави гипсокартона е необходима ударна бормашина (задължително е да се използв високооборотен електрически винтоверт, специално за гипсокартон). Може да се използва лазер за нивелация (примерно на таван, стени), но може да се използва също и обикновен нивел. Въпреки двата варианта, ние ви препоръчваме да използвате лазер за нивелация, тъй като работата с него е по-лесна, бърза, удобна и точна.

монтаж на гипсокартон
Що се отнася до гипсокартона, той е изработен (по принцип) на 100% от гипс и нишки. Има три вида гипсокартон – обикновен, син, червен (Fire stoping -огнеупорен, който се използва за шахти и т.н.) и третият е влагоустойчив – предимно се използва за бани. Могат да се издигат стени от него, да се правят тавани, могат да се правят лесно различни, интересни и оригинални, дизайнерски фигури, скрити осветления, с помощта на лунички и лед лампи и т.н., чиято задна част остава зад него.

В момента на пазара има различни видове гипсокартон. Ако търсите монтаж на гипсокартон цени и се чудите колко ще ви струва монтажа, то трябва да знаете, че има доста фактори за формиране на цената. Като например дали искате да се монтира на стени, тавани или да се направи шумоизолация. Всичко е доста индивидуално и ако си задавате въпроса дали сами да пристъпите към процедурата по монтаж на гипсокартон то нашия отговор със сигурност ще бъде категоричен. Ние препоръчваме всичко да бъде направено от професионалист.

Гипсокартонът, може да се лепи с помощта на специални или оторизирани за него лепила (вид шпакловка), след което се запълват фугите и видиите (за да не се виждат) с гласфазерна лента и гипсова шпакловка за гипскартон. Следващата стъпка е да се грундира и накрая да се постави избрания цвят. За да запазите по-дълго време използвания гипсокартон е желателно да спазвате няколко лесни, но силно препоръчителни съвета:

На първо място при монтаж на гипсокартон, да не се удря с остри предмети и да няма силов натиск (голям), тъй като повърхността ще стане на дупки. Има въздушно пространство между стената и самия гипсокартон, което се запълва с вата. Могат да се използват различни видове вати като минерална и каменна вата. Основата за самия гипсокартон е използването на метали тип ЦД, УД, различни видове окачвачи, самонарезки, видии и дюбели.