Идеи за малка Кухня

Често се затвърждава твърдението, че малките неща са производни на големи идеи, постижения, радостни моменти и други.

Когато говорим за малки неща при обзавеждането на дом, то трябва да признаем, че интересът става все по-голям.

Причините? Предимно високите цени на по-просторните жилища, а и многото полезна информация в онлайн пространството, която ни предлага хиляди идеи, как да пестим от домашното пространство, а успоредно с това комфортът да си остане на ниво.

По-горе споменахме за малките неща, а сега е време да поговорим за идеи за малка кухня. В случай, че трябва да поръчате кухненско обзавеждане, но пространството наистина Ви е дефицит, то следващите няколко реда биха Ви били полезни.

Малките кухни трябва да бъдат изработени така, че чрез компактността си да бъдат удобни на домакинята, да бъдат здрави и същевременно да изглеждат добре. Естествено, да пасват на цветовата гама и на бялата техника. За целта трябва да включите въображението си и да поискате идеи от проектантите на малки кухни. Защо не и да пожелаете примерни триизмерни проекти? Всичко това нещо, в случай, че искате да създадете уникален и същевременно компактен  дом, предимно кухня, любимо кътче, където да приготвяте вкусотии на цялото семейство.

Какво е характерно за малките кухни? Най-вече това, че имат много рафтове и това, че всеки сантиметър е рационално изразходван, т.е. няма нещо случайно.

Ето пример на една типична малка кухня:
идеи за малка кухня

Снимка: pinterest.com

 

Идеи за малка кухня

Прави впечатление, че дори един от рафтовете  може лесно да се преобразува като маса. В случай, че живеете в малка гарсониера, то подобни решения не са лишени от логика.

Тази идея, рафтовете да бъдат „мултифункционални“, е сравнително нова, но експертите смятат, че все по-често ще се налага на пазара в областта на кухненското обзавеждане.

Ако изходим от холните секции и прегледаме в исторически аспект, ще установим, че преди години, холните секции бяха дълги „от край до край“, докато днес, те представляват  няколко малки елемента, с дизайнерски мотив и на тях един плазмен телевизор. Т.е. това е ясен знак, че по-малкото обзавеждане е на почит днес, през 2017 година. Същото е и с кухните. Вече липсват огромните кухненски рафтове, а сега са заменени с фини и нежни, добре изглеждащи и оцветени в ярки цветове такива.