Интериорни решения за спалня

Интериорни решения за спалня – видове, мебели и детайли

Интериорни решения за спалня, на какво да заложим и защо? Що е то интериор и по-различно ли се изгражда в спалнята, отколкото в другите помещения на модерния днес дом? Интериора е оформлението на вътрешното ни пространство най-общо казано. За спалнята той се характеризира с не повече от две думи – спокойствие и комфорт.

Независимо дали спалнята е в голяма фамилна къща, в малък градски апартамент или във вила на село – тя трябва да предразполага към почивка! Именно това се търси най-вече от интериорните решения за една индивидуално изградена спалня.

интериорни решения за спалня

Снимка: pinterest.com

Спалня с модерен характер

Спалнята ви може да има морски привкус, може да заложите на варианта с красив панорамен прозорец, на разкош с балдахин, красива коралова спалня или пък на азиатска екзотика, лукс и мансардни решения. Вариантите са хиляди и всичко зависи от собствения ви вкус, стил и начин на живот все пак. Спалнята на едно петчленно семейство силно ще се различава от тази на една двойка или пък на един свободен млад индивидуалист. И все пак модерната спалня днес има все по-малко мебели, все повече интересни декорации и е все по хомогенна и изчистена. Тежките гардероби, скринове, тоалетки и легла са минало. Днес основната и най-масивна мебел в спалнята е самата спалня! Затова тя е масивна, характерна и много изящна. Модерни са обемните табла за спалня с кожени елементи или красиви дървени первази отстрани.

В интериора на спалнята центъра на пространството е леглото около, което се гради цялостната визия на стаята. Цвета на стените е категоричен, може да бъде искрящо бял за класическите семейни спални, бежово-коралов за азиатския стил или небрежно синьо-зелен за морските приключения. За романтичните натури е идеална идеята за поставянето на балдахин в спалнята, където двойката твори любовните си преживявания. Един модерен будоар, тоалетка и стенна декорация винаги са задължителен елемент от спалнята на една дама или на едно семейно ложе. Окачения таван в различни вариации от гипс картон, от дървени или ламинирани плоскости – вкарва нотка категоричност и определя стила на една спалня. Големите панорамни прозорци са идеалното решение за интимния уют и преди да се отчайвате, че вашата спалня няма такъв – не бързайте!

Интериорни решения за спалня с панорамна гледка, може да постигнете с един качествен стенен фототапет. Малко декоративни възглавници, атрактивен килим или подова настилка и интериора е завършен. Важното е от всичко да се излъчва една хармония, която така ви е нужна в спалнята.