Шпакловане на таван

Шпакловката е трудна работа. Тя е трудна за усъвършенстване и често за да се постигнат някакви резултати трябва много практика. Изисква доста усилия и ако нямате физическа подготовка самото шпакловане на таван може да бъде непосилна за вас задача. Доста хора се чудят как се шпаклова таван и тук ще добиете малко повече представа за това.

Самата дейност отнема доста време за усвояване и изпълнение, защото за да достигнете до тавана трябва да използвате стълба и самото земно притегляне води до бърза умора и осигурява трудно работно място по време на работа. Друга трудност е, че по време на шпакловане на таван може често да пада самата мазилка върху пода и така да губите материал. При неправилна шпакловка има шанс да  изгубите доста материал. За удобство може да използвате кофа за да не слизате често до пода. Това води до допълнителна умора и самото завършване на целия таван може да стане невъзможно ако нямате време и имате определени срокове. Ако искате всичко да стане бързо, качествено и в срок може да се обърнете към професионалист. Ние от Ремонти ЛиД имаме дългогодишен опит в шпакловане на таван и сме специалисти в сферата на шпакловката. Бързото изпълнение и работа в срокове за нас не е проблем.

При минаване на първа ръка на тавана ще изхарчите предварително забърканата смес. След като бъде изхарчена самата смес изчистете кофата и забъркайте нова. Втората ръка трябва да е малко по-тънка от първата с милиметри. За шпакловане на таван може да добавите и мрежа. Тя ще предотврати напукването на тавана. Самата процедура е доста отговорна, защото тавана трябва да стане здрав и когато го погледнете да е прав. Няма да сте доволни ако имате шпаклован таван, но още от пръв поглед виждате, че на места и крив. Това ще се отличи особенно ако го боядисате с по-светли цветове при дневна светлина или ако имате силна лампа.

Разгледайте нашата галерия за да добиете повече представа за нашата работа.

5/5 - (1 vote)