Видове Мазилка

Поставянето на мазилка е процес при който груби повърхности на стени или на пода, се оформят за да се осигури гладкост и да бъдат изправени. Като се започне да се прави мазилка се забърква самата смес и се поставя върху пода или стената. След това с помощта на инструменти се оформят и заглаждат повърхностите. При полагане върху стената се цели направата на твърда, здрава и гладка повърхност върху която да се извършат следващите процеси, до получаване на красив и дизайнерски вид.

Самите размери на мазилката зависят от терена и от материалите. Понякога може да се наложи минаване няколко пъти върху стените или пода. Целта е максимално да се изправи и изравни повърхността. Друго важно нещо, което трябва да се направи преди полагане на мазилката е да се изчисти самата повърхност от прах.

Видове мазилки за Вътрешни стени

Видове мазилка на базата на използвания материал: 
Някой от най-търсените мазилки са: драскана мазилка, венецианска мазилка, пръскана мазилка, циментова мазилка, гипсова мазилка и други. Като всяка една от тях има различни начини на смесване. Всичко зависи от майстора който ще направи за вас самата мазилка. Повечето от този тип мазилки могат да бъдат направени както ръчно, така и с машини. Понякога самия терен не позволява използване на машини и ръчното полагане на мазилка е за предпочитане в тези случай.

Използвайте качествени материали

Когато използвате качествени материали за полагане на различните видове мазилка ще сте сигурни, че след завършване на мазилката, няма да има дупки или появяване на пукнатини.

Направата на смес от пясък и цимент последвани от доста труд и всичко е готове. Въпрос на време е да стане готова мазилката. Ако търсите специалисти за направата на мазилка може да се свържете с нас. Ние можем да направим за вас изброените до тук видове мазилка. Свържете се с нас и попитайте за всичко, което ви интересува относно мазилките и времето, което е нужно за направата им.