Лепене на паркет – Информация

Какви са предимствата на трислойният паркет? В сравнение с масивната дървесина, то трислойният паркет  демонстрира иновативни функции. Благодарение на конструкцията и напречното разположение на слоевете се осигурява изключителна стабилност, здравина и дълготрайност на всяка ламела трислоен паркет.

Стабилност Най – долните слоеве при трислойният паркет с техните напречни слоеве, подредени перпендикулярно на влакната на масивна дървесина от най – горния слой осигурява максимална стабилност. По този начин се възпрепятства естественото разширяване и свиване на дървото при най-горния слой и се осигурява отличен баланс и стабилност на всяка дъска и на практика няма разширяване или свиване в рамките на дъската.

Точност Ненадминатата стабилност на трислоен паркет може да се отличи и  с голямата си точност при изработка на сглобките. Това прави възможно да се получи красива, както и перфектно равна, гладка повърхност на пода, която остава непроменена през целия му живот.

Използвайте с подово отопление С популярността на трислоен паркет и подовото отопление става все по-популярно. Трислойните паркети могат да се използват с подово отопление. Използвайте в помещения с по – висока влажност на въздуха Този тип дървени подове са по-издръжливи от масивен паркет, възможно е да се използват в стаи със завишена влажност на въздуха, като кухни. Използвайте за големи помещения с монтаж  плаващ метод Поради стабилността на трислоен паркет може да се монтира на големи повърхности без да се прекъсване.

Трайност Паркета е единственото подовото покритие, което може да изглежда като нов след десетилетия на употреба. Просто изцикляне и след това  повторно лакиране на повърхността с масло, лак или восък. При трислоен паркет са минимизирани дефектите, които се причиняват при  измененията. Поради изключителната стабилност на продукта с течение на времето повърхността  остава напълно плоска. Премахване на минимален слой от дървото (около 0.3 мм) напълно възстановява оригиналната красотата на пода. Шлифоване на тези паркети е необходимо само когато трябва да се отстрани износване на повърхността. В многослоен дебелина на ценната дървесина е  с достатъчно дебелина и позволява като при масивен паркет, шлайфане и лакиране много пъти. По този начин, трайността на дъб, работи в тандем със стабилността на чамовите слоеве и ви спестява неудобството от грижите за трислоен паркет през целия си живот, може би повече от един век.

Естетика Дебелината на износващия слой на качественият трислоен паркет е подходящо преценена, така че може да се импрегнират, лакират или тонират и даже състаряват и се получава желания външен вид също като при масивен паркет. Висока устойчивост на деформация на продукта намалява вероятността от пукнатини. Стабилен продукт е и  позволява направата на дъски с голям размер: по-дълги а също и по-широки в спрямо традиционните дървени талпи. Това само по себе си е естетическо предимство на трислойните паркети.

Екология Всеки от слоевете за трислоен паркет играе собствената си роля. Най – горният, по естетически причини, е изработен от фино дърво, а дугите два, по технически причини – от трайни бързорастящи видове дървета. В резултат на това, технически перфектен продукт се прави с правилното и рационално използване на горите. Освен това, дългият  живот на трислойните паркети имат положително влияние върху околната среда. Така, трислоен паркет, без съмнение, е най-малко вреден на околната среда.