Тавани за детска стая

Тавани за детска стая с практичен и разнообразен характер

Снимка: Pinterest.com

Тавани за детска стая – какви да бъдат и какво е модерно днес? Детската стая е индивидуално помещение, както спалнята. Тя съчетава в себе си място за отдих и почивка, място за игра и забавления, както и място за творчество и обучение. С оглед на многоликия си характер една детска стая има нужда от стабилен акцент, който да раздели визуално кътовете в самото помещение. Удачен и модерен вариант за това са окачените тавани от гипс картон. Те могат да бъдат изработвани в множество разнообразни форми, чрез тях да се образуват различни композиции на тавана и да се внесе разнообразие с поставянето на едно LED осветление или триизмерен фототапет в центъра им.

Тавани за детска стая – окачени тавани, опънати тавани и декорация с тях

Дизайнерите са единодушни днес, че модерната стая за детето е необходимо да има окачен таван най-малкото. Той удачно може да се позиционира над детското легло, като има приглушено осветление с лунички и изобразява звездно небе, луна, слънчеви тела или пък сърца – общо взето всичко, което ви идва наум! Освен централизиран над леглото тавана от окачен тип, може да се направи и над къта за творчество и обучение. С него да се акцентира бюрото, лавици над него и да се освети самото помещение, ако е по-малко и тъмно. Би могло удачно и окачения таван да се раздвижи в двете посоки на стаята за детето, като свърже мислено и нагледно двете основни дейности в стаята – активната почивка и забавлението, и обучението.

Понеже днес възможностите в интериорния дизайн са необятни, окачени тавани под формата на триизмерни часовници, четирилистни детелини, цветя, слънчевата система, космоса, човешки фигури и други са възможни за изпълнение. Те визуално разчупват пространството, свързват тавана със стената и често преливат в атрактивни светлинни декорации или пък триизмерни фото печати на изображения. Въобще фантазията ви може да се развихри подобаващо и почти няма неизпълнимо желание, което детето ви да заяви и то да не бъде постигнато с помощта на един окачен таван. Тези тавани за детска стая са и практични, освен модерни и красиви. Те значително увеличават пространството в малките детски стай и придават много по-добра разпръсната осветеност и акцент в тях.  Ако искате да подарите на детето си уникална детска стая, в която герой от приказките или филмите да оживеят, то заложете на един окачен таван в комбинация с уникална триизмерна декорация на тавана.