Почистване след ремонт

След ремонт е важно да се изчисти добре и да се изведе обекта в завършен вид. И когато се извърши услугата почистване след ремонт ще бъдете готови да живеете в ремонтирания ви апартамент, къща или да започнете работа в новия си офис.

Никой не обича да се заема с тази дейност, но без почистване след ремонт няма как да минете и вие го знаете. Но пък ако не искате да си цапате ръцете и да се надишате на прах, вече има кой да свърши тази работа вместо вас, за да започнете или продължите на чисто. Ние предлагаме вътрешни ремонти в които се включват и почистване.

Купили сте си ново жилище или сте реновирали стар апартамент или къща – след този процес със сигурност пространството не е годно за обитаване, преди да бъдат изпълнение няколко задължителни условия. Разбира се, важно е преди всичко останало да се отстранят строителните отпадъци и остатъци, независимо дали говорим за арматурни железа, гипс, шпакловки, мазилка, петна от боя и т.н. Имайте предвид, че подобни материали не е редно да бъдах изхвърляни заедно в боклука заедно с битовите отпадъци. За строителните остатъци съществуват места и процедура за складиране, така че, ако не сте запознати, фирмата, която сте наели за почистване след ремонт, трябва да е наясно с въпроса.

почистване след ремонтИзнесли сте вече строителните отпадъци, но това е само началото. Пространството е наситено с прах и мръсотия от всякакъв вид, те трябва да бъдат отстранени на всяка цена, преди да помислите за каквото и да е обзавеждане и пренареждане. Впрочем, ако реновирате жилището и няма къде да пренесете мебелите, задължително е да ги покриете и предпазите по някакъв начин, защото е напълно възможно да се похабят безвъзвратно. След като приключим с ремонта и сме изнесли всички строителни непотребности, трябва да елиминираме целия прах, който се е натрупал след циклене или шлайфане, като е най-добре това да се осъществи по машинен метод за обезпрашаване от финни частици.

Следващият решаващ етап от привеждането на дома или офиса в пригоден за обитаване и употреба вид е почистването на настилките. Твърдите подови равнини като паркет и ламинат, фаянс и гранитогрес, дори и балатум, е силно препоръчително да бъдат поне първоначално излъскани с професионална машина, за да бъдат отстранени всякакви остатъци от прах, мръсотия, акари, микроорганизми и други, макар че за последните споменати се налага и допълнително третиране. Меките подови настилки – килими, мокети, ако са били ползвани преди това, също е наложително да бъдат изпрани, преди да се положат отново.

Дотук като че ли ви разказахме за по-мащабните дейности, но и „дреболиите” са не по-малко важни. Да, вероятно и сами можете да се захванете с дограмите и прозорците, както и с другите видове стъкла и огледала, но при положение, че сте се доверили на професионалисти за преждеописаните проблеми, то защо не оставите в техните ръце и тази работа? В списъка с неизбежното почистване с освен ПВЦ-рамките и стъклата, които те държат, трябва добавим и радиаторите, всички врати и дръжките към тях, контакти, ключове, безброй ъгълчета – струва ли си главоболието и усилията, ако има кой да го свърши вместо вас? Излезте, забавлявайте се и когато се върнете, хората, на които сте възложили тази работа, ще са направили така, че всичко да блести.

Но не всичко приключва с повърностите и ъглите. Остава да се почистят и мебелите, при положение, че не сте ги изнасяли по време на ремонта. Да се надяваме, че не са се похабили по време на ремонт – дори и да са се запазили, пак се налага да бъдат дезинфекцирани и обезпрашени, най-малко това. При ремонт както и да се покрият пак ще имат нужда от почистване поради наличието на прах. Освен изпиране на всякакви видове мека мебел специалистите в почистване след ремонт ще се погрижат вашите шкафове, гардероби, бюра и други подобни също да светнат и да не съхранят минимално свидетелство за активността по реновацията.

Накрая, но не и на последно място по значение стои цялостната дезинфекция на санитарните помещения и привеждането им в максимално добър външен вид. Освен подходящите препарати за тоалетната, банята и мокрото помещение също е препоръчително да се приложи машинно почистване.

Почистването след ремонта често се подценява, но ако то не бъде извършено качествено и прецизно, то това ще понижи ефекта на дори добре направения ремонт. Като потърсите специалистите по почистване след ремонт, ще си спестите времето и неприятните усещания. В противен случай може би ще Ви трябва неголяма сума, но като пресметнете, че така или иначе вероятно сте платили значително повече за дейността свързана с ремонта, просто се замислете дали си заслужава. Не е ли просто по-добре след като сте отстранили голяма или частична повреда в дома или офиса, да оставите на някой друг задачата по почистването, а за вас да остане само това да започнете на чисто?

1.5/5 - (2 votes)