Боядисване на апартаменти и къщи

При боядисването на малки апартаменти или къщи, трябва да съобразите цветовете на помещенията, с наличното пространство. В тази статия ще ви дадем няколко съвета именно за избора на цветове, при по-малки пространства, в случай, че сте решили да се занимавате с боядисване на апартаменти и къщи професионално – или просто искате да освежите собствения си дом. Когато става дума за оцветяване на апартамента ви, тогава определено е добре да излезете „извън линиите” – или казано иначе, стандартното еднотипно боядисване на стени. Вярно или невярно: Изцяло бяла цветова палитра, ще направи един апартамент да изглежда по-голям. ГРЕШНО!

Това е често срещано погрешно схващане за малък пространствен дизайн, заедно с идеята, че по-малко мебели правят един апартамент да изглежда по-голям. Вместо това, внимателно поставено обзавеждане и внимателно подбрани цветове, може да създадат привлекателно местенце, съчетано със стил. Но какъв е точният цвят за това малко местенце, който трябва да се използва? Няма правила – наистина. Експерти дават различни съвети, относно избора на цвят и начина на боядисване . Добре е да им обърнете внимание – все пак имат дълги години опит зад гърба си и определено може да се каже, че знаят какво правят. Ето няколко съвета и от експерти дизайнери.

боядисване

Изберете ярко изразени цветове „Един от най-добрите начини за разширяване на пространството е с много ясни цветове”, казва Марк Маколи, дизайнер. „Изберете палитра от по-ярко изразени цветове, вместо стандартните скучни такива. Ярко изразените цветове, смесени с цветни карета или наистина горещо червени, жълти и зелени. Цветовите комбинации между тях ще повиши яснотата на пространството и откритостта. “

Неочаквани акценти на цветове Добавете цветни пръски на радиатора (ако имате такъв), от вътрешната страна на лавиците или перваза на прозореца, за да донесете вълнение и дълбочина в дадената стая. Създайте фокусна стена Тези няколко кратки съвета от доказани дизайнери, ще ви помогнат да погледнете на боядисването на апартаменти и къщи (независимо дали професионално или лични), по друг начин. Нестандартният начин на боядисване, със сигурност ще породи интересна идея и по-добро настроение в даденото помещение.