Боядисване на спални

Боядисване на спални – подходящи материали, трикове и цветове

Боядисване на спални – дали сте се замисляли, каква е модерната спалня днес? Навярно да. Всеки иска домът му да е модерен, уютен и функционален все пак. Когато стане въпрос за спалня, боядисване и цветове дизайнерите предлагат на своите клиенти два метода на въздействие – силен контраст или пастелна идилия. Кое ще изберете зависи единствено от вътрешното ви усещане за релаксация, защото все пак спалнята е за това – да си отпочиваме от дългия ден. „Подходящи цветове“ за спалня общо казано няма, има само препоръчителни. Погледнато така за една семпла, уютна и модерна спалня, може спокойно да се подходи с цветове, като лилаво, бяло, жълто, бежово или пък син или розов. По-модернистичния контраст в дизайна за спални през 2017 е черно-белия. Той освен уют и характер, дава възможност в спалнята да се акцентира на детайла по неповторим начин.

боядисване на спални

Снимка: pinterest.com

Боядисване на спални – символика на цветове, интересни мазилки и атрактивни елементи

На първо място цветовете в спалнята трябва да са в своя пастелен и лек вариант, за да не напрягат съзнанието, а да го успокояват. Правило в интериорния дизайн, както и в живописта е, силния и наситен нюанс заема малка част от пространството, докато пастелния и приглушен цвят е идеален фон за него и го допълва. Така например една пастелна охра, бледо жълт цвят, нежно лилаво или меко бяло са идеалния фон, за да изпъкнат акцентите в интериора на спалнята ви. Те от друга страна са идеалното решение, за съчетание с текстури, като саморазливни мазилки за стени,  релефни тапети или пък един раздвижен окачен таван. Днес възможностите откъм материали за боядисване са многообразни. Има перфектни дишащи латекси и варови бой, които идеално покриват и създават интересна игра на пространства. Триизмерните саморазливащи се мазилки за стена са идеалния акцент за стената на спалнята.

Боядисване на спални, каквито и прийоми да изберете, винаги мислете за общото цяло на пространството. Цвета на стените и тавана трябва да е в унисон с мебелировката, със завесите, щорите, декоративните елементи, като възглавници, килимчета и картини. В голяма част от модерните спални днес тавана е разчупен и има вградено осветление, което допринася още повече за комфорта на обитателите на дома. Винаги, когато декорирате, боядисвате и обзавеждате спалнята си – мислете за комфорта и уюта в нея, защото тя е интимно помещение за почивка и трябва да предразполага именно към това.