Декорация за детска стая

декорация за детска стая

Снимка: Pinterest.com

Декорация за детска стая, която привнася последните довършителни елементи в личното детско пространство, е добрата декорация направена с много желание и старание. С оглед на казаното преди малко, тази декорация трябва да следва индивидуалността на детето. Тя се определя от пола (момиче, момче), от възрастта (тийнейджър, подрастващ, малко дете или бебе), от интереса към изкуства, филми, книги и още редица неща. Декорация са рисунките и стикерите по стените, килимите, завесите и лампите, декоративните възглавнички, та дори спалното бельо и одеялата. За интериорните дизайнери на детски стаи и удачната декорация в тях – най-голямо значение има създаването на уют и индивидуален почерк.

Декорация за детска стая – какво да изберем, къде да го поставим и защо?

Стикерите за стени и тавани в детската стая са подходящи, както за малките, така и за вече порасналите деца. С помощта на триизмерни стикери, може да изградите един вълшебен свят на тавана или стената. За малките са подходящи приказни герой, като феи, приятели от джунглата, декорации с влакчета за момченцата или пък приказно дърво с множество вълшебни елементи. Ако поставяте стикери на стените, не поставяйте и на тавана, ще стане прекалено бъбриво. Може да направите цяла декоративна стена зад детското легло или странично от него. Да оформите кът за работа и творчество, където е добре да поставите декоративни възглавнички за комфорт, функционална настолна лампа или оформен окачен таван с LED осветление. Разбира се сред декорациите за детската стая са и меките приятни килими с атрактивен дизайн, както и текстилните роло щори, когато детето е в активна почивка. Ефирни завеси и няколко картини или фото рамки за стената ще завършат изцяло детската стая.

Централно място сред декорация за детска стая намират и окачените тавани от гипс картон или опънатите „живи картини“ на стената или тавана. Те изключително много централизират, акцентират и разнообразяват една детска стая, била тя малка или по-голяма. Окачените тавани са възможност, която се променя заедно с детето ви. Те лесно и практично се реформират, за да са в крак с растящото ви дете и интересите му. Като цяло декорацията за едно детско помещение казва: Това съм аз, това е моята стая и тук всичко ме описва уникално добре. Затова и пропускането на подходящата декорация, кара децата да не харесват стаята си, защото не я чувстват своя и лична!