Спални дизайн

Били ли сте в стая, в която се чувствате невероятно добре? В повечето случаи е заради обикновения дизайн, който обаче е изключително практичен. Спалнята е помещение, което никак не е лесно за дизайн. Тя трябва да се направи по желанието на клиента и да се ремонтира по негов вкус. Това е важно, защото в нея ще прекарва повече време и трябва да е добре направена.

Защо е трудна за ремонт? Спалнята има легло, което трябва добре да се съчетае с всички останали мебели и предмети в стаята. Чудесен вариант е, да правите ремонт на спалнята си от нулата. Така най-добре можете да планирате дизайна и излъчването.

Една от основните крачки към добър дизайн на спалня е изготвянето предварително на ефективен и добре разработен план, който ще осветли какво къде ще бъде добре разположено.

Съвети за дизайн на спалня

1. Удобно движение в стаята

За да спестите място, имайте предвид разположението на банята и гардероба. Достъпът до тях трябва да е лесен и без допълнителни препятствия.

2. Гледката да е фокус

Определено красивата гледка от спалнята е по-добро от леглото след като влезете в стаята. Ако създавате нова спалня, опитайте с дизайн, който се фокусира върху гледката – независимо дали това е нещо удивително като морски плаж или нещо обикновено като заден двор. Ако пък нямате хубава гледка винаги може да сложите картина или нещо по ваш вкус на стената за да се успокоявате докато си почивате в спалнята.

3. Запазете уединението

Удобно е, когато не се налага да се притеснявате да оставите вратата на спалнята отворена. Малкото антре в този случай може да е добра идея за отделяне от всекидневната. Винаги избягвайте дизайн, в който можете да влезете директно в спалнята от някое общо помещение – кухня или всекидневна.

4. Свържете се с природата.

Въпреки, че това не винаги е осъществимо във всеки дом, пряката връзка на стаята с природата е чудесен вариант да се разшири пространството и да се набави повече естествена светлина. Ако вашата спалня позволява, добавете френски врати и на момента ще увеличите визуално пространството. Това е вариант само ако обичате такъв стил.

5. Не бързайте

Не си мислете, че планирането на една стая е лесно. Това може да ви отнеме седмици, дори месец. По-добре да се забавите малко с осъществяването, отколкото да наредите всичко, да приключите с ремонта и да се окаже, че не е това, което сте очаквали. Съвета ни е да не бързате, да разгледате варианти и да решите какво точно искате. Така ще ни бъде по-лесно и на нас. След като сте уточнили всички детайли дори като цвят на стените например за дизайн на спалнята сте готови за започването на ремонт. Така ще ускорим процеса и директно ще действаме.