Идеи за спалня

Идеи за спалня в интериора, в успешното съчетаване на цвят, текстил, декорация и довършителни елементи, като завеси и щори. Днес интериорните дизайнери отчитат, че спалнята е интимен кът, който би трябвало да има специфично и силно индивидуално излъчване. На фона на това дизайна на модерните спални е завладян от минималистичния стил. Тоест спалнята на модерното днешно семейство по скоро се изявява не с много мебели, а с разнообразни материи, текстури, интересни интериорни решения и правилен подбор на цветовете за нея. Ето и малко насоки в областта.

Снимка: pinterest.com

Идеи за спалня, за да имате свежа, модерна и функционална спалня

Спалнята безспорно е мястото, където семейството, двойката или индивидуалната личност си почиват, намират време за мълчалив монолог със себе си и се наслаждават на интериора си все пак. Както вече споменахме спалнята е интимен кът в модерния апартамент на градските метрополиси. Затова индивидуалните акценти в нея са от голямо значение. Ако искате да изградите един модерен интериор на спалното помещение, винаги започвайте изграждането на интериора си от разчупването на пространството и цвета му. Модерните цветове за спалня са пастелните ( оранжев, зелен, син, лилав, охра). На фона на пастелната идилия, може да контрастирате с мебели с гладки и лъскави лакирани повърхности, с ярко червени или черно-бели акценти в детайла ( покривала за спалня, възглавници, спално бельо, етажерки, завеси, килими и други).

Модерните идеи за спалня включват едно масивно легло, с табла която по скоро има декоративен и разкрасяващ характер, отколкото функционален. Освен голямата спалня, в спалнята е добре да имате нощни шкафчета с модерно излъчване, поне една картина за стената, красиви текстилни руло щори с тюл и допълващи ги завеси, както и окачен таван разчупващ значително пространството ви. Окачения таван ще ви даде възможност в спалнята да играете в интериора на светли и тъмни участъци, което значително ще засили интимния характер на помещението. Един скрин, LED телевизор на стената (ако сте фенове на телевизията) и така атрактивния будоар за дамите – нищо повече. За да имате мечтаната уютна и модерна спалня, е нужно просто да изразите себе си и предпочитанията си в интериора и – без да прекалявате!