Интериор за кухня

Полезни съвети за интериор на малки кухни

Организаторски талант, творчество и креативизъм са само няколко от качествата, които трябва да притежавате, за да изградите малка и същевременно полезна кухня, без липси и ограничения като функционалност. За начало е любопитно  да споменем, че малките кухни задминават големите в съвременните жилища. Това е факт и мнозина от Вас го знаят. Къде се крие причината? Вярно е , цената на жилищата расте, особено в големите градове, и трудно средностатистическо българско семейство може да си закупи апартамент над 100 кв. метра. Нещо повече, инвеститорите през последните години проектират и инвестират  в кооперации с по-малки на площ жилища, за разлика от преди десетилетие, например.

Причината – по-лесната продажба.

Ако приемем, че и на Вас Ви предстои изграждането на малка кухня и се чудите как да я организирате, то тази статия би трябвало да Ви помогне. Редица успешни и доказали се във времето дизайнери на кухни предлагат разнообразни вариации, и като компоненти, и като цветове. Ако Вие сами искате да си направите организация на кухнята, то трябва да вземете напредвид няколко важни неща. Трябва да планувате къде да поместите доста уреди, съдове и кухненски принадлежности.

Какво да направим?
Хубаво е да се помисли за вграждането на едни от основните уреди, присъстващи в една кухня, а именно миялна машина, пералня, хладилник, фурна.

интериор за кухня

Снимка: pinterest.com

След като намерите място за разположение на тези така важни уреди, е време да помислите за място, за събиране на отпадъци и малък бойлер. Често проектантите предвиждат в долната и горна част на кухнята място за тези елементи, които са задължителни за една кухня. Напоследък расте броя на ползватели на уреди, които директно монтирани предоставят топла вода. По този начин се спестява от поставянето на бойлер и е добро решение, особено ако разполагате с много малко пространство за кухня.

Често проектантите проектират и мултифункционален шкаф, разположен на срещуположната стена от този с основните уреди, който да съхранява останалите вещи, присъщи за кухня.

За финал, изработването на малък бар-плот в близост до прозорец е чудесно решение, в случай, че имате подобни предпочитания.

В цветови аспект по-свежото присъства в съвременните кухни. Неангажиращите цветове и декори набират популярност и Ви препоръчваме да обърнете внимание на тях.